1.490 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Zondag liggen er 1.490 mensen in de Nederlandse ziekenhuizen voor behandeling van Covid-19. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De ziekenhuisbezetting steeg daarmee met 91 patiënten ten opzichte van zaterdag en met 368 in vergelijking met vorige week zondag.

Op de intensive cares liggen zondag 305 coronapatiënten, 17 meer dan gisteren. Op de reguliere verpleegafdelingen in de ziekenhuizen worden 1.185 coronapatiënten behandeld. Gisteren waren dat er 74 minder. Een effect van de maatregelen die zaterdag ingingen is in de cijfers nog niet terug te zien. Het duurt na besmetting altijd enige tijd voordat geïnfecteerde personen klachten krijgen en eventueel in het ziekenhuis opgenomen moeten worden.

Deze grafiek is bijgewerkt tot afgelopen zaterdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Prikdrukte bij GGD houdt ook in het weekend aan