Podcast

Haagse Zaken
6 nov 2021
za - 6 november 2021
Haagse Zaken
6 nov 2021
za - 6 november 2021
#8 Op de formatietafel: Nederland en de Europese Unie
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#8 Op de formatietafel: Nederland en de Europese Unie

Klimaat, migratie, de begroting. Over veel onderwerpen die op de formatietafel liggen, wordt ook op Europees niveau besloten. In deze Haagse Zaken hoor je van Clara van de Wiel en Stéphane Alonso hoe de formerende partijen denken over de rol van Nederland in de Europese Unie én welke standpunten VVD, D66, CDA en ChristenUnie daarover hebben ingenomen in hun verkiezingsprogramma’s. 

Je wordt ook bijgepraat over het Europese herstelfonds, met miljoenen euro’s waar Nederland óók aanspraak op kan maken, maar alleen als het voldoet aan de voorwaarden die het zelf aan andere Europese landen heeft gesteld. 

Abonneer je hier op de Europa nieuwsbrief.

Luister hier de aflevering over medische ethiek.

Presentatie:
Lamyae Aharouay
Gasten:
Clara van de Wiel & Stéphane Alonso
Redactie & productie:
Iris Verhulsdonk
Montage:
Pieter Bakker