Ondertekenen investeringsstop fossiele brandstoffen is ‘kwestie voor nieuwe kabinet’

Het ministerie van Financiën heeft bevestigd dat Nederland zich voorlopig niet aansluit bij de belofte om binnen een jaar te stoppen met het gebruiken van publiek geld voor investeringen in fossiele brandstoffen. Dat zou een besluit zijn waar een nieuw kabinet zich over moet buigen. Het ministerie van Economische Zaken herhaalde deze boodschap tijdens een debat in de Tweede Kamer donderdagmiddag.

De verklaring over het stoppen met kolencentrales is in Glasgow wel ondertekend door Nederland. Dat komt omdat het kabinet al voordat het demissionair werd, besloten had om uiterlijk in 2030 te stoppen met steenkool.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Twintig landen stoppen met investeren in fossiele brandstoffen, Nederland niet