In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de maand

De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un bekijkt een demonstratievlucht tijdens de openingsceremonie van de expositie "Self-Defence-2021" in Pyongyang waar het wapenarsenaal van Noord-Korea werd getoond.
Foto KCNA via KNS / AFP
Feestend publiek tijdens het Amsterdam Musical Festival, een onderdeel van Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens AMF werd ook de beste dj van de wereld bekendgemaakt.
Foto Paul Bergen / ANP
Een dag na de windhoos is de schade in de woonwijk Ter Leede in Barendrecht goed zichtbaar. Dakpannen zijn van daken gewaaid, auto's zijn beschadigd geraakt door rondvliegende dakpannen of omgevallen bomen en ruiten zijn aan diggelen.
Foto Robin Utrecht / ANP
Iraakse aanhangers van de sjiitische geestelijke Moqtada al-Sadr vieren feest nadat voorlopige resultaten van de Iraakse parlementsverkiezingen zijn aangekondigd. De partij van Sadr sleepte meer dan 70 van de 329 zetels binnen. Sadr voerde een sterk nationalistische campagne en uitte veel kritiek op de invloed van Iran en de VS op de Iraakse politiek.
Foto Alaa Al-Marjani / Reuters
Gedetineerden die zijn vrijgelaten uit de Insein-gevangenis worden onthaald in Yangon, de oude hoofdstad van Myanmar. Het land gaat meer dan vijfduizend mensen vrijlaten die hadden geprotesteerd tegen de militaire staatsgreep van februari.
Foto STR / AFP
Afghaanse drugsgebruikers die zijn opgepakt door de Taliban wachten in een afkickkliniek in een ziekenhuis in Kabul om geschoren te worden. In de kliniek lopen zo'n zevenhonderd patiënten rond, waarvan sommigen volgens persbureau AP zeggen niet voldoende eten te krijgen. Artsen zouden de honger wijten aan het afkickproces.
Foto Felipe Dana / AP
De Italiaan Sonny Colbrelli heeft zondag Parijs-Roubaix gewonnen, de eendaagse en 258 kilometer tellende wielerklassieker in Noord-Frankrijk. Gewoonlijk wordt deze aan het begin van de lente gehouden, maar vanwege de pandemie werd Parijs-Roubaix dit jaar uitgesteld.
Foto Vincent Kalut / Pool via AP
Demonstrant Steve Bray zat op een toilet buiten 10 Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier. Eerder deze week moesten Britse parlementariërs stemmen over een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt op te treden tegen waterbedrijven die ongezuiverd afvalwater in de Britse rivieren en zeeën pompen. Bray demonstreerde tegen deze praktijk.
Foto EPA
Een hardloper rent langs een scorebord tijdens de 'Self-Transcendence 3100 Mile Race'. Het is 's werelds langste loopwedstrijd, in de wijk Queens in New York. Hardlopers voltooien bijna twee maanden lang meer dan twee marathons per dag, op minder dan vijf uur slaap per nacht.
Foto Ed Jones / AFP
De Cumbre Vieja op het Spaanse eiland La Palma blijft uitbarsten. Al bijna anderhalve maand komt lava uit de vulkaan, waardoor al duizenden mensen moesten worden geëvacueerd.
Foto Borja Suarez / AP
Een man filmt zichzelf tijdens een demonstratie en staking in Port-au-Prince in Haïti. Winkels en scholen bleven gesloten. Inwoners van de stad zijn boos over het bendegeweld en de grote mate van onveiligheid waar volgens hen te weinig aan wordt gedaan.
Foto Richard Pierrin / AFP
Migranten worden uit de Middellandse Zee gered door het team van de Sea Watch 3, ongeveer 35 mijl verwijderd van Libië. Het reddingsschip redde in korte tijd meer dan 200 mensen. De meeste migranten en vluchtelingen waren vertrokken van de kusten van Libië of Tunesië met als bestemming Europa.
Foto Valeria Mongelli / AP
Reuzenpop Amal, gemaakt door de Handspring Puppet Company, arriveert op 13 oktober 2021 in Parijs. De 3,5 meter lange 'Little Amal'-pop symboliseert een jong Syrisch vluchtelingenmeisje en maakt deel uit van 'The Walk'. Dit is een kunstinitiatief dat 8.000 kilometer van Syrië naar het Verenigd Koninkrijk zal reizen door Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en België, om aandacht te vragen voor de behoeften van jonge vluchtelingen.
Foto Christophe Petit Tesson / EPA
De Amerikaanse kunstfotograaf Spencer Tunick geeft instructies tijdens een fotoshoot in het woestijnlandschap rond de zuidoostelijke Israëlische stad Arad, zo'n 15 kilometer ten westen van de Dode Zee. Ongeveer 300 deelnemers hebben zich aangemeld om deel uit te maken van de naaktfoto om zo aandacht te vragen voor het belang van het behoud van de Dode Zee.
Foto Menahem Kahana / AFP
Een gedenkplaats voor de 42-jarige Halyna Hutchins, de cameravrouw die per ongeluk werd doodgeschoten door acteur Alec Baldwin op een filmset. De regisseur van de speelfilm raakte gewond.
Foto David Mcnew / AFP