Bieden op een tafel-mobile van Alexander Calder

Op de veiling Elke maand een bijzonder voorwerp dat onder de hamer gaat. Dit keer een mobile van Alexander Calder.

Foto Christie’s

Wat

Een 32 centimeter hoge, titelloze tafel-mobile van Alexander Calder (1898-1976). De Amerikaanse beeldhouwer maakte van kleurrijke en bewegende abstracte kunstwerken zijn handelsmerk, nadat hij in 1930 een bezoek had gebracht aan de Parijse studio van Piet Mondriaan. De mobile, drie jaar voor Calders overlijden gemaakt, heeft een richtprijs van 200.000-300.000 euro.

Waar

Op de online-veiling A Thousand Roads: A Private Collection in Rome, georganiseerd door Christie’s Amsterdam. Deze zogeheten ‘single owner sale’ telt dertig kavels, alle afkomstig van een Belgische zakenman die op drie continenten woonde en nu is neergestreken in Rome. De man verzamelde kunst van de afgelopen honderd jaar. Naast de mobile bijvoorbeeld ook schilderkunst van Georges Vantongerloo, Frits Van den Berghe en Francis Picabia.

Wanneer

Via de site van het veilinghuis kan op deze werken worden geboden van 9-23 november. Vrijwel tegelijkertijd vindt de halfjaarlijkse Post-War & Contemporary Art: Amsterdam plaats, eveneens online. De gezamenlijke kijkdagen zijn van 8-25 november, op afspraak via infoamsterdam@christies.com of 020-5755255.