Recensie

Recensie Muziek

Een slim huwelijk van funk en indierock

Voor Parquet Courts uit New York is het proces van muziek maken belangrijker dan het eindresultaat. Het voorlaatste album Wide Awake! (2018) was een oefening in het gebruik van dansritmes bij hun grillige artrock. Voor Sympathy For Life, hun zevende, legde het viertal al improviserend de basis voor songs die later onder de hoede van producers John Parrish en Rodaidh McDonald werden strakgetrokken. Dat werkt bij de gratie van het feit dat de band intuïtief samenspeelt en dat zanger-gitaristen Austin Brown en A. Savage hun ideeënrijkdom slim doseren over de elf songs. Van het tamelijk rechtlijnig rockende ‘Walking at a Downtown Pace’ tot de organische hiphopbeat van het titelnummer is het muziek voor lichaam en geest, ergens tussen Talking Heads en Franz Ferdinand in een slim huwelijk van funk en indierock. Niet alle nummers zijn even opwindend, vooral wanneer het tempo terugvalt en Parquet Courts op zijn eigen slome afterparty lijkt te spelen.