Duitse minister van Gezondheid: vierde golf is nog lang niet voorbij

De vierde golf in Duitsland is volgens de minister van Gezondheid Jens Spahn „nog lang niet voorbij”. Dat zei hij woensdag tijdens een persconferentie, melden meerdere Duitse media. Spahn ziet het toedienen van een boosterhot als belangrijke maatregel om het aantal ic-opnames omlaag te krijgen.

Duitse autoriteiten maakten woensdag bekend dat er 2.220 patiënten op de intensive care liggen, het hoogste aantal sinds begin juni. De afgelopen zeven dagen stierven er in Duitsland 666 mensen in Duitsland aan het coronavirus, iets meer dan in dezelfde week in 2020, toen het vaccinatieprogramma in Duitsland nog niet was begonnen en de besmettelijkere Deltavariant nog niet in Duitsland was opgedoken. Spahn ziet de boostershot voor mensen die meer dan zes maanden geleden zijn gevaccineerd als belangrijke oplossing tegen de verslechterde cijfers.

Spahn was tijdens het persmoment zeer kritisch op de niet-gevaccineerden in Duitsland. „Op dit moment is de pandemie van de niet-gevaccineerden aan de gang. Er zouden minder coronapatiënten op de intensive care liggen als meer mensen zich zouden laten vaccineren”. Lothar Wieler, chef van het Robert Koch Institut — het Duitse equivalent van het RIVM —, sprak van „angstaanjagende cijfers”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Twee doktersassistenten aangehouden voor handel in neppe vaccinatieregistraties