Podcast

Vandaag
2 nov 2021
di - 2 november 2021
Vandaag
2 nov 2021
di - 2 november 2021
Wat wordt het strijdlied van de klimaatprotesten?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Wat wordt het strijdlied van de klimaatprotesten?

In Glasgow zijn de leiders van de wereld bijeen voor de klimaattop, de belangrijkste sinds die van Parijs in 2015. In NRC Vandaag daarom drie dagen aandacht voor het klimaat. Van Glasgow, naar popliedjes en we eindigen in Irak.

Vandaag is muziekjournalist Leendert van der Valk te gast. Hij onderzocht welke popliedjes dé anthems zijn van het klimaatprotest, maar concludeert dat het thema zich moeilijk laat vangen in één strijdlied.

Meer lezen en luisteren:

Presentatie:
Misha Melita
Gast:
Leendert van der Valk
Productie:
Iris Verhulsdonk & Henk Ruigrok van der Werven
Montage:
Jennifer Pettersson