Rutte: advies om minstens helft van de tijd thuis te werken

Vanaf komende woensdag raadt het kabinet aan om minstens de helft van de tijd thuis te werken. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte (VVD) zojuist gezegd. „We weten dat thuiswerken een efficiënte manier is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, aldus Rutte. Ook riep hij mensen die op weg moeten voor werk om drukte en de spits zo veel mogelijk te mijden.

De demissionair premier zei ook dat het van groot belang is dat iedereen de basismaatregelen blijft volgen. „Ons eigen gedrag blijft cruciaal”, aldus Rutte. Daaronder vallen onder meer anderhalve meter afstand houden, geen handen schudden, testen en thuisblijven bij klachten.

Ook blijven de sluitingstijden van de horeca van kracht en mogen evenementen een maximale bezetting van 75 procent hebben.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Wat kunnen we verwachten van de persconferentie over het coronavirus?