Recensie

Recensie Podcast

Smooth jazz les

Jazzkenner Karel van Keymeulen begeleidt de luisteraar langs de meest iconische jazznummers.

De allergrootste jazzfanaten zullen er waarschijnlijk weinig nieuwe informatie uit halen, maar daar staat tegenover dat de podcast All That Jazz voor de beginner juist erg goed te volgen is. In rap tempo bespreekt presentator Tine de Donder met gepensioneerd journalist en jazzkenner Karel van Keymeulen het repertoire, de levens en de inspiraties van de grootste jazzmuzikanten, die Keymeulen overigens allemaal ooit wel eens ontmoet lijkt te hebben.

Keymeulen schreef al eerder het boek ‘All That Jazz: 50 iconische jazzstukken voor alle moods’ voor de Vlaamse zender Klara. In de podcastversie van dit boek wisselt zijn zachte stem af met opzwepende muziek van Louis Armstrong of Art Blakey. Iedere aflevering vormt zich aan de hand van een overkoepelend thema, zoals swing of blue notes. Kortom: alles in deze podcast verloopt even smooth.

All That Jazz, acht afleveringen van een half uur, Klara.