Recensie

Recensie Podcast

Geluid uit de muziekindustrie

Ook in de wereld achter de muziek valt genoeg te ontdekken. Iedere twee weken bespreekt De Machine nieuws vanuit de gigantische industrie die albums en evenementen realiseert.
Afl. 94: Een diepe duik in de meest slaapverwekkende playlists
Deze podcast luister je ook in onze app

VPRO 3voor12’s Atze de Vrieze en Niels Aalbers zijn boos, woest zelfs, zo nu en dan. Het afgelopen jaar gaat het in hun podcast nogal vaak over de impact van de coronamaatregelen op de evenementensector. Onvermijdelijke gespreksstof in een podcast over de muziekindustrie natuurlijk, maar het gevolg ervan is dat er iedere aflevering wel sprake is een moment van flinke opwinding vanuit op z’n minst een van de twee hosts van De Machine. Witheet worden ze van politici die nooit op een echt feestje moeten zijn geweest, aan hun verstrengelende maatregelen tegenover de muziekbrache te zien.

Maar De Machine gaat toch vooral over de dingen die nog wél kunnen. Nieuws vanuit festivalorganisatoren, streamingdiensten en platenmaatschappijen, er blijft genoeg te bespreken. Zoals Coldplays duurzame tour (goed voor veel Coldplay-grappen), ‘sleep & relaxation-playlists’ en rolstoeltoegankelijke moshpits.

De Machine, tweewekelijks afleveringen van drie kwartier, NPO 3FM/VPRO.