Recensie

Recensie Podcast

Ze namen Anita Hill nooit serieus

Hoe een seksuele intimidatie zaak al dertig jaar de Amerikaanse politiek en maatschappij beïnvloed.

In 1991 beschuldigde Anita Hill in een getuigenis Clarence Thomas, rechter van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, van seksuele intimidatie. Deze serie onderzoekt hoe deze zaak dertig jaar later nog steeds de Amerikaanse politiek en maatschappij beïnvloedt. Veel podcasts gebruiken archiefmateriaal, oude opnames of bijvoorbeeld nieuwsberichten, maar slechts zelden werkt dat zo overrompelend als hier. Je krijgt de vragen te horen die op Anita Hill werden afgevuurd in de rechtszaal en dat is genoeg om te beseffen hoe slecht ze werd behandeld door haar ondervragers, onder wie de huidige Amerikaanse president Joe Biden.

Because of Anita, vier afleveringen van drie kwartier, Pineapple Street Studios/The Meteor.