Recensie

Recensie Podcast

Klimaatkwesties met Frank de weerman

In Planeet Frank worden luisteraarsvragen over de opwarming van de aarde beantwoord.
Planeet Frank over verband tussen CO2 en corona, regen en ecologische voetafdruk.
Deze podcast luister je ook in onze app

Het klimaat: een moeilijk thema voor audio. Zo groot en zo belangrijk, dat makers vaak zelf ook een beetje worden geïmponeerd. De ambities zijn torenhoog, maar de uitwerkingen vind ik vaak tegenvallen. Maar bij de Belgische VRT hebben ze Frank de weerman. Frank houdt het behapbaar en informatief: luisteraars sturen vragen in, die hij beantwoordt in zo’n vijftien minuten. Zo leerde ik dat de aardeopwarming niet per se betekent dat we over dertig jaar in Nederland (of in België) leven zoals ze doen in het zonnige Zuid-Europa, want daarvoor is het aantal zonuren te beperkt. Dus voor wie dacht dat de klimaatverandering ook iets positiefs in petto heeft: vergeet het maar.

Planeet Frank, maandelijks afleveringen van een kwartier, VRT NWS.