Hoogste aantal nieuwe opnames coronapatiënten sinds eind mei

Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen neemt weer toe.
Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen neemt weer toe. Foto Sem van der Wal/ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 patiënten met Covid-19 opgenomen. Het is het hoogste aantal nieuwe patiënten dat in een dag is opgenomen met het coronavirus sinds 22 mei. Dat blijkt uit dinsdag bekendgemaakte cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er dinsdag 849 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 53 meer dan de dag ervoor. Op de reguliere afdelingen liggen 657 coronapatiënten, 60 meer dan maandag. Het aantal patiënten dat op de intensive care ligt is wel gedaald naar 192. Dat zijn er zeven minder dan een dag eerder.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hoogste aantal nieuwe opnames coronapatiënten sinds eind mei