RIVM: 5.331 nieuwe besmettingen, zes sterfgevallen

In de afgelopen 24 uur kwamen bij het RIVM 5.331 meldingen van positieve coronatests binnen. Dat zijn er iets meer dan duizend minder dan een dag eerder, maar nog altijd een stijging ten opzichte van vorige week.

De stijgende besmettingscijfers zijn voor het kabinet reden tot zorg. Bij het OMT wordt advies ingewonnen over de eventuele herinvoering van coronamaatregelen, om de groeiende druk op de zorg een halt toe te roepen. Volgende week dinsdag vergadert het kabinet hierover, waarna in een persconferentie het besluit wordt toegelicht.

Het RIVM meldt verder zes nieuwe sterfgevallen. Dit hoeft niet te betekenen dat deze mensen in het afgelopen etmaal zijn overleden. Meldingen van overlijden kunnen met enige vertraging binnenkomen bij het RIVM.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet beraadt zich op nieuwe coronamaatregelen