Recensie

Recensie Podcast

Het Romeinse Rijk in 179 afleveringen

Mike Duncan zou je wel de ultieme geschiedenisleraar kunnen noemen. Met vertellingen over zijn favoriete onderwerp, de geschiedenis van het Romeinse Rijk, heeft hij ruim 100 miljoen mensen weten te bereiken.

In de laatste week van de Maand van de Geschiedenis komt wetenschapsredacteur Bart Funnekotter nog met een absolute podcastklassieker. In zijn woorden:

De Amerikaan Mike Duncan werkte als verkoper in een viskraam toen hij besloot iets te gaan doen met zijn fascinatie voor het oude Rome. Het resultaat: de podcast The History of Rome, waarin hij in 179 afleveringen de geschiedenis van rijk navertelde. De serie heeft tot op heden meer dan 100 miljoen luisteraars.

Daar ben je dus wel even zoet mee, mocht je bij het begin willen beginnen. Dat kan in ieder geval via de speler hiernaast. Wil je Bart Funnekotter liever in podcastvorm horen vertellen? Vorige maand besprak hij twee geschiedenisboeken in deze aflevering van OVT.

The History of Rome, 179 afleveringen van een half uur, Mike Duncan.