Recensie

Recensie Podcast

Revolutie!

Één voor één komen de belangrijkste revoluties uit de wereldgeschiedenis voorbij. Neem er vooral de tijd voor.

Mike Duncan heeft na de 179 afleveringen van De History of Rome nog steeds geen genoeg gekregen van het vertellen van geschiedenissen. Onvoormoeibaar is hij, en even doortastend. In de woorden van wetenschapsredacteur Bart Funnekotter:

Inmiddels is Ducan een paar jaar bezig met een podcastreeks over de belangrijkste revoluties uit de wereldgeschiedenis (Haïti, Frankrijk, Amerika etc.) Hij is nu bij nummer 10, de Russische Revolutie. Om aan te geven hoe diepgravend zijn aanpak is: de meest recente aflevering is de 73e en het verhaal is nog altijd niet aanbeland in oktober 1917. Wie aan deze reeks begint, is dus voor maanden en maanden onder de pannen.

Revolutions, wekelijks afleveringen van een half uur, Mike Duncan.