Voor het eerst sinds juli meer dan 6.000 positieve coronatests

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 6.350 meldingen van positieve coronatests ontvangen. Voor het eerst sinds juli heeft het instituut meer dan zesduizend positieve coronatests op één dag geregistreerd.

In de besmettingscijfers van het RIVM is de afgelopen dagen een stijging te zien. Waar in de laatste weken van september dagelijks tussen de 1.300 en 2.000 positieve coronatests werden gemeld, lag dit cijfer sinds donderdag niet meer onder de vijfduizend per dag.

Verder kreeg het instituut één melding van een coronasterfgeval. Deze persoon is niet per definitie het afgelopen etmaal overleden; meldingen van overlijden kunnen met enige vertraging binnenkomen bij het RIVM.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft toenemen