Grote uitbraak coronavirus in noodopvang asielzoekers Goes

Een groot aantal asielzoekers in een opvanglocatie in het Zeeuwse Goes heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft het Central Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigd na berichtgeving door de NOS. Het gaat om 49 mensen die onderdeel uitmaken van een groep van 320 asielzoekers die tijdelijk in de Zeelandhallen zijn opgevangen.

De 320 asielzoekers testten eind september bij aankomst in Goes nog negatief. Nadat enkele bewoners de afgelopen dagen klachten kregen, werd de hele groep weer getest. De 49 mensen die positief testten, zijn vervolgens in een apart ingericht deel van de Zeelandhallen opgevangen. Over vijf dagen worden alle inwoners van de noodopvang weer getest door medewerkers van de GGD; tot die tijd moet iedereen in quarantaine blijven.

Daarnaast moet men ook binnen weer mondkapjes dragen en zo veel mogelijk afstand bewaren. Hoeveel asielzoekers gevaccineerd zijn is onduidelijk, uit privacyoverwegingen mag dit niet worden geregistreerd. In de noodopvang in Goes worden asielzoekers uit verschillende landen opgevangen. Een meerderheid van de bewoners komt uit Syrië.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds juli meer dan 6.000 positieve coronatests