Recensie

Recensie Podcast

Kloppen de verzetsverhalen van Mijke’s tante Jos wel?

Journaliste Mijke van Wijk duikt in het leven van haar oudtante Jos. Zij werkte tijdens de oorlog voor de illegale pers, was koerier en werd opgeleid tot geheim agent.

Jos Gemmeke, door journalist Mijke van Wijk ‘Tante Jos’ genoemd, werkte in de Tweede Wereldoorlog voor de illegale pers, was koerier en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Van Wijk groeide op met de avontuurlijke verhalen over oudtante Jos. De verhalen houden haar bezig: hoe zit het met die dropping in maart 1945? Wat voor geheime opdracht kreeg ze mee van de Engelsen toen ze in de oorlog weer naar Nederland werd gestuurd?

In de podcast Tante Jos gaat ze op zoek naar documenten, dossiers en rapporten. En ja, dan ontdek je dingen waar niet iedereen even blij mee is. Over het verleden van Jos, maar ook over familieverhoudingen en hoe verhalen een eigen leven gaan gaan leiden.

Tante Jos, 5 afleveringen van 40 minuten, KRO/NCRV.