Schiphol verwacht 2 miljoen reizigers in de herfstvakantie

Schiphol verwacht 2 miljoen reizigers in de herfstvakantie. Dat is een verdriedubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen reizen door de uitbraak van het coronavirus nauwelijks mogelijk was. Volgens Schiphol komt de toename van reizigers door de versoepelingen van coronaregels. Tijdens de herfstvakantie van 2019 vlogen nog 3 miljoen reizigers vanaf Schiphol.

De vakantiegangers kunnen bij reisorganisaties Sunweb en TUI weer vakanties boeken naar ‘oranje’ gebieden, blijkt uit berichtgeving van ANP vrijdag. Hoewel het advies blijft staan om alleen naar oranje landen te reizen wanneer dat strikt noodzakelijk is, vinden beide reisorganisaties het weer verantwoord. Subweb en TUI schatten zelf in of een land veilig is en reisvriendelijk wat betreft coronamaatregelen of avondklok.

Vanaf 1 november zijn oranje bestemmingen te boeken zoals Marokko, Dubai, de Malediven en vakanties aan de Rode Zee. Op de website van TUI staat dat de organisatie reizigers twee tot vier weken van tevoren bericht of de reis doorgaat. Zo niet, dan kan de vakantie worden omgeboekt of krijgt de klant zijn geld terug. Schiphol zegt vooral drukte te verwachten bij vliegreizen naar Londen, Istanbul en Barcelona.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Mogelijk zo’n 43.000 vals-negatieve testuitslagen door Engels lab