Veiligheidsberaad: naleving QR-controle sportkantines moet beter

Een mobiel controlepunt in het centrum van Utrecht waar horecabezoekers een polsbandje kunnen halen na het tonen van hun QR-code.
Een mobiel controlepunt in het centrum van Utrecht waar horecabezoekers een polsbandje kunnen halen na het tonen van hun QR-code. Foto Remko de Waal/ANP

De naleving van de verplichte controle van het coronatoegangsbewijs in sportkantines moet beter. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, donderdag tegen het persbureau ANP. Bruls reageert op een studie van onderzoeksbureau I&O Research waaruit bleek dat in kantines van amateursportclubs in 36 procent van de gevallen om een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd.

„Als de besmettingen blijven stijgen en de maatregelen weer aangescherpt moeten worden, wordt niemand blij,” waarschuwt Bruls. Uit het onderzoek bleek verder dat bij veel andere gelegenheden als bioscopen, theaters en concertzalen in de meeste gevallen wel wordt gevraagd naar het coronatoegangsbewijs, een QR-code waarmee bezoekers kunnen aantonen gevaccineerd, negatief getest of hersteld van het coronavirus te zijn.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Groeiramingen Duitse economie flink naar beneden bijgesteld