Lezersoproep: wordt u op werk gevraagd naar uw vaccinatie?

Lezersoproep Deloitte gaat werknemers steekproefsgewijs vragen om hun QR-code. Hoe gaat dat bij u op kantoor? Wordt er gevraagd naar uw vaccinatiestatus?

De kantoren worden weer drukker, maar corona is nog niet weg. Werkgevers zoeken daarom manieren om de werkplek veilig te houden. Bijvoorbeeld door naar de vaccinatiestatus van hun personeel te vragen. Door personeel op de werkplek een zelftest te laten doen. Of door medewerkers, zoals accountants- en adviesbureau Deloitte, steekproefsgewijs naar een corona-QR-code te vragen als ze naar kantoor komen.

Voor een artikel in NRC zijn economieredacteuren Christiaan Pelgrim en Annemarie Sterk benieuwd naar de ervaringen van werknemers. Vraagt uw werkgever naar uw vaccinatiestatus, QR-code, zelftest of iets anders? Op wat voor manier? Hoe valt dat binnen de organisatie? En wat vindt u daarvan?

Ook werkgevers/leidinggevenden zijn uitgenodigd om te reageren.

Update 3 november 2021: deze oproep is gesloten. Het artikel over de resultaten verschijnt binnenkort.