Groeiramingen Duitse economie flink naar beneden bijgesteld

Containerschepen in de haven van Hamburg.
Containerschepen in de haven van Hamburg. Foto Fabian Bimmer/Reuters

De Duitse economie zal dit jaar flink minder groeien dan verwacht. Dat hebben vijf belangrijke Duitse onderzoeksinstituten donderdag bekendgemaakt, meldt weekblad Die Zeit. Waar de instituten dit voorjaar nog een economische groei van 3,7 procent voor 2021 voorspelden, stelden de onderzoekers de groeiprognoses nu bij naar 2,4 procent. Ze noemen de coronacrisis en toeleveringsproblemen als de voornaamste redenen voor de bijgestelde verwachtingen.

Naast de lagere groeicijfers van de grootste economie van de Europese Unie staat een oplopende inflatie, veroorzaakt door oplopende energie- en voedselprijzen. In september bereikte de inflatie in Duitsland met 4,1 procent het hoogste niveau sinds 1993.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Groeiramingen Duitse economie flink naar beneden bijgesteld