Agnes Tirop (25)

Keniaanse topatlete, vierde achter Sifan Hassan op OS, doodgestoken

De Keniaanse atlete Agnes Tirop, die afgelopen zomer bij de Olympische Spelen als vierde eindigde op de door Sifan Hassan gewonnen 5.000 meter, is dood aangetroffen in haar woning. Dit meldde onder meer de NOS woensdag. Een bestuurslid van de nationale atletiekbond zei in de Keniaanse krant The Standard dat de 25-jarige Tirop waarschijnlijk is doodgestoken door haar ex-vriend. Ze zou steekwonden in haar buik hebben opgelopen. Tirop won voor Kenia op de WK’s van 2017 en 2019 brons op de 10.000 meter. Bij de Spelen van Tokio eindigde ze net naast het erepodium op de 5.000 meter. Enkele weken na de Spelen liep ze bij wegwedstrijden in Duitsland een wereldrecord op de 10 kilometer. Met een tijd van 30.01 was ze bijna een halve minuut sneller dan de oude toptijd. (NRC)