3.662 nieuwe positieve coronatests, 70 minder dan woensdag

Er zijn tussen woensdag- en donderdagmiddag 3.662 nieuwe positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Dat zijn er zeventig minder dan de dag ervoor. Woensdag werd het hoogste dagcijfer sinds eind juli gemeld, maar een dag erna daalt dat aantal weer iets.

Hoewel het dagcijfer donderdag iets lager ligt dan woensdag, gaat het weekgemiddelde wel omhoog. In de afgelopen week kwamen iets meer dan 20.000 positieve meldingen binnen bij het instituut. Voor het eerst sinds begin augustus ligt dat cijfer boven de 20.000. Per dag zijn deze week gemiddeld iets meer dan 2.900 meldingen geregistreerd, daarmee is een duidelijk stijgende lijn waarneembaar.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Groeiramingen Duitse economie flink naar beneden bijgesteld