VS openen grenzen met Mexico en Canada voor gevaccineerde reizigers

De Verenigde Staten openen vanaf volgende maand de landgrenzen met Canada en Mexico voor gevaccineerde reizigers op niet-essentiële reizen. Dat melden internationale persbureaus.

Met het besluit komt een einde aan een grenssluiting van negentien maanden, waarbij alleen essentiële reizen toegestaan waren, zoals bijvoorbeeld in het kader van familiebezoek of een zakenreis. Op welke dag de grenzen precies open gaan is niet duidelijk.

Het is de bedoeling dat tegelijkertijd de beperkingen op vliegreizen naar de VS ook komen te vervallen voor gevaccineerde reizigers uit 33 landen, waaronder China, India, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en de landen uit de Europese Unie. Wie per vliegtuig de VS binnenkomt moet niet alleen volledig gevaccineerd zijn, maar daarnaast ook een negatief testbewijs kunnen laten zien.

Personen die een essentiële reis naar de VS maken moeten vanaf januari ook volledig gevaccineerd zijn. Tot die tijd is een negatief testbewijs voldoende.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: GGD’s doen geen eerste vaccinaties met Moderna meer