Verrassend, fris en zoet van smaak

Wat was-ie lekker Meekoken met Janneke: beringela em conserva

Wat was-ie lekker

Wat was-ie lekker

Deze zondag was ik zo benieuwd naar het resultaat van de beringela em conserva, dat ik meteen gestart ben. Het recept was overzichtelijk en makkelijk te bereiden. Helaas had ik niet alle ingrediënten in huis en heb ik mijn eigen variatie toegepast. Ik heb de groenten niet gekookt of geblancheerd in water, maar afzonderlijk gewokt in olijfolie, zodat ik deze met de juiste hardheid uit de pan kon scheppen. De door mij gebruikte ingrediënten waren: 3 paprika’s (1 rood, 1 groen, 1 geel), 2 courgettes, 1 aubergine, 1 gele ui, 1 rode ui, 4 tenen knoflook, sap van 4 limoenen plus rasp van de schil, 75 gram walnoten, 75 gram cashewnoten, 100 gram gele en blauwe rozijnen, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 bosje gehakte platte verse peterselie, zout, rosé peperkorrels en olijfolie om te wokken en olie om potjes met groenten te vullen. Het eindresultaat was verrassend van smaak, fris door het gebruik van limoen, met een vleugje zoet door de toevoeging van rozijnen. Het geheel roept voor mij het gevoel op dat hoort bij een warme, zonnige herfstnamiddag.

Lees ook het nagemaakte recept: Verrassend, fris en zoet van smaak.