FRANKRIJK

Vier migranten overreden door trein bij Spaanse grens, ‘mogelijk lagen ze te slapen’

Vier migranten zijn dinsdagochtend rond 05.00 uur aangereden door een trein in het uiterste zuidwesten van Frankrijk. Drie personen waren op slag dood, de vierde is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze lagen volgens de politie op het spoor.

Het is niet duidelijk waarom het viertal op het spoor in de buurt van Saint-Jean-de-Luz lag. Mogelijk sliepen ze, zo heeft de burgemeester van de gemeente Ciboure tegen Franse media verklaard. De politie doet onderzoek naar de aanrijding. De machinist trok nog aan de noodrem maar kon de aanrijding niet voorkomen.

De drie dodelijke slachtoffers hebben waarschijnlijk de Algerijnse nationaliteit. De zwaargewonde persoon is volgens Franse media een man van 28 jaar oud en waarschijnlijk eveneens Algerijns. De overledenen zouden eveneens volwassenen zijn.

De plek van het ongeval ligt niet ver van de grens met Spanje. De regio wordt vaker door migranten gebruikt om door te reizen naar andere landen in Europa. (ANP/AFP)