Voetbal

Nederlands elftal wint met 6-0 van Gibraltar in WK-kwalificatie

Het Nederlands elftal heeft in de WK-kwalificatie met ruim verschil gewonnen van Gibraltar: 6-0. In de Kuip in Rotterdam, voor 30.000 toeschouwers, kopte aanvoerder Virgil van Dijk maandagavond binnen tien minuten de 1-0 binnen. Daarna volgden voor rust nog twee doelpunten van Memphis Depay, die daardoor op een totaal van 35 interlandgoals komt en Ruud van Nistelrooij en Faas Wilkes evenaart in de Oranje-topscorerslijst aller tijden. In de tweede helft scoorden Denzel Dumfries, Arnaut Danjuma en Donyell Malen. Het was de zesde zege in acht duels voor de ploeg van Louis van Gaal, die op koers ligt voor plaatsing voor het WK in Qatar eind volgend jaar. Oranje gaat met zestien punten aan de leiding in groep G, op twee punten gevolgd door Noorwegen. (NRC)