Recensie

Recensie Podcast

Dan moeten we toch de honden maar opeten

Michael Robinson ontvangt wetenschappers en avonturiers in zijn podcast over ontdekkingsreizen naar extreme gebieden.
How to Be an African Travel Writer in Africa
Deze podcast luister je ook in onze app

Nog een tip van collega Hendrik Spiering, wetenschapsredacteur en actief voor onze Onbehaarde Apen. Over vreemde podcastnamen gesproken, Hendrik Spiering zelf aan het woord over zijn favoriete geschiedenispodcast:

Een nog vreemdere naam dan Onbehaarde Apen heeft de podcast Time To Eat The Dogs, van de Amerikaanse hoogleraar geschiedenis Michael Robinson, die iedere week een gast ontvangt die vertelt over ontdekkingsreizen in het poolgebied (vandaar de titel), of reizen waar dan ook of door wie dan ook. Van een Ethiopische reiziger in het Europa van de zeventiende eeuw tot het huidige Chinese ruimtevaartprogramma.

Al sinds 2018 bespreekt Michael Robinson zulke extreme reizen met zowel kenners als avonturiers. Genoeg bizarre ontdekkingstochten te verkennen dus. Je hoeft er de deur niet eens voor uit.

Time To Eat The Dogs, tweewekelijks afleveringen van een half uur, Michael Robinson.