Podcast

Onder de streep
11 okt 2021
ma - 11 oktober 2021
Onder de streep
11 okt 2021
ma - 11 oktober 2021
En de winnaar van de Nobelprijs voor de Economie is…
   
Deze podcast luister je ook in onze app

En de winnaar van de Nobelprijs voor de Economie is…

Guido Imbens (1963), Joshua Angrist (1960) en David Card (1956) zijn de winnaars van de Nobelprijs voor de Economie. Card vanwege zijn empirische bijdrage aan de arbeidsmarkteconomie, en Angrist en Imbens - een geboren Nederlander - vanwege hun methodologische bijdragen aan de analyse van causale verbanden. Centraal in hun werk staan zogeheten natuurlijke experimenten, en het Nobelcomité prees hen voor hun vermogen om conclusies te trekken uit onbedoelde experimenten. In deze extra aflevering bespreken Egbert Kalse en Mark Beunderman de winnaars en hun bijzondere onderzoek.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Presentatie:
Egbert Kalse
Gast:
Mark Beunderman
Productie en montage:
Astrid Cornelisse