Recensie

Recensie Podcast

Dood gaan we allemaal

Maar hoe gaan we ermee om? Audiocollectief Schik zoch naar antwoorden.

Er wordt altijd een beetje neergekeken op podcasts die in opdracht gemaakt worden. Maar deze serie bewijst dat een opdracht de creativiteit niet in de weg hoeft te staan. De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving voor Audiocollectief Schik (je weet wel, van Bob) een podcast te maken over onze band met de dood. De handtekening van Schik, de verstilde montage, past perfect bij het onderwerp. Er komen verschillende personen aan het woord: een terminaal zieke vrouw, een islamitisch geestelijk verzorger, een oude psycholoog, een journalist. Wat ze met elkaar gemeen hebben (en met ons) is dat ze (we) allemaal dood zullen gaan.

Heb je na het beluisteren nog niet genoeg van de dood? Lees dan ook zeker even deze bijzondere serie van NRC-redacteur Ingmar Vriesema.

Stervelingen, drie afleveringen van een half uur, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.