Recensie

Recensie Podcast

De ontluisterende praktijken binnen de Orde van Moeder Theresa

The Turning: The Sisters Who Left volgt een aantal vrouwen die de Nuns of Missionaries of Charity verlieten.
Introducing The Turning: The Sisters Who Left
Deze podcast luister je ook in onze app

Religie is vaak een dankbaar genre voor podcastseries. Sektes, leiders die zichzelf als belichaming van God zien, het is allemaal dankbaar materiaal voor spannende audioverhalen. Deze serie is een pareltje binnen het genre. Erika Lantz volgt verschillende vrouwen die zich aansloten (en later vertrokken) bij de Nuns of Missionaries of Charity, ooit gesticht door niemand anders dan Moeder Theresa. Zo kalm en sereen als ons beeld van Moeder Theresa is, zo ontluisterend zijn de praktijken die binnen de Orde plaatsvinden. Naar haar voorbeeld doen de vrouwen aan zelfkastijding, wat inhoudt dat de jonge vrouwen in naam van God zichzelf pijnigen, nooit iemand aaanraken en werken tot ze er letterlijk bij neervallen. Schrijnend om te horen hoe jonge meisjes worden gebroken en hoe dun de grens is tussen toewijding en hersenspoeling.

The Turning: The Sisters Who Left, 12 afleveringen van een uur, iHeartRadio.