Thuiskok

Pistache-peperbrownies

Voor dit recept heeft u een bakvorm nodig van ongeveer 33 x 23 centimeter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Ikzelf druk het eerst ruwweg in de vorm om vervolgens de hoeken wat te fatsoeneren. Als je er eerst een prop van maakt, geeft het bakpapier meer mee en gaat dit een stuk makkelijker. Smelt de boter en de chocolade langzaam samen in een pan onder af en toe roeren tot ze volledig gesmolten zijn. Klop intussen de eieren los met de suiker en het vanille-extract. Meng de bloem en het zout samen in een grote kom. Laat de boter en chocolade kort afkoelen om te voorkomen dat je een chocoladeroerei krijgt. Roer daarna eerst het ei-suikermengsel er goed doorheen, en daarna de noten, peper en bloem. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownie in ongeveer 25 minuten halfgaar. De bovenkant zou droog en krokant moeten zijn, maar de kern nog donker, zacht en smeuïg. Om aanbranden of doorgaren te voorkomen, zet ik mijn timer op 15 minuten en controleer ik elke 5 minuten met een houten prikker even hoe het ervoor staat. De brownie bakt nog door als je hem uit de oven haalt en moet echt goed indikken, dus laat hem helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.