In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de Californische wateren werden vervuild door een groot olielek, plaatsten de Spaanse en Franse elftallen zich voor de finale van de Nations League en debatteerde de Tweede Kamer over de voortgang van de formatie.
De Italiaan Sonny Colbrelli heeft zondag Parijs-Roubaix gewonnen, de eendaagse en 258 kilometer tellende wielerklassieker in Noord-Frankrijk. Gewoonlijk wordt deze aan het begin van de lente gehouden, maar vanwege de pandemie werd Parijs-Roubaix dit jaar uitgesteld.
Vincent Kalut / Pool via AP
Technici halen de laatste doeken gedrapeerd rond de Parijse Arc de Triomphe weg. Het monument was weken ingepakt, een project van de inmiddels overleden kunstenaar Christo. Voor het werk werd zeker 25.000 vierkante meter zilverblauw textiel gebruikt.
Foto Francois Moril / AP
Vuilnisophalers in de Zuid-Franse stad Marseille stopten eerder deze week een achtdaagse staking voor betere arbeidsvoorwaarden. Straten van de stad raakten bedolven onder afval. Op deze foto siert een bordje met daarop de tekst "wij wonen hier, bedankt" een berg troep.
Foto Daniel Cole / AP
In de Amerikaanse hoofdstad Washington DC stond tot afgelopen zondag een tijdelijk monument voor alle 700.000 dodelijke slachtoffers van het coronavirus in het land. 'In America: Remember', van de kunstenaar Suzanne Brennan Firstenberg bestond uit een reeks witte vlaggen, geplaatst nabij de bekende obelisk van het Washington Monument.
Foto Jose Luis Magana / AP
Fumio Kishida buigt nadat hij maandag door het lagerhuis in het Japanse parlement werd benoemd tot de nieuwe premier van het land. Vlak na zijn aanstelling riep hij nieuwe verkiezingen uit; deze zullen op 31 oktober plaatsvinden.
Foto Eugene Hoshiko / AP
Een haai zwemt onder een olievlek voor de kust van de Amerikaanse staat Californië. Zeker 500.000 liter olie lekte afgelopen weekend de wateren voor de Californische kust, vermoedelijk veroorzaakt door een breuk in een pijpleiding. De gelekte olie is schadelijk voor de vogels en vissen in het water.
Foto Gene Blevins / Reuters
Een tafel bedekt met vulkanisch as op het Canarische eiland La Palma. De vulkaan Cumbre Vieja barstte vorige maand uit en zorgt sindsdien nog steeds voor ongeregeldheden. Eerder deze week werd het vliegveld van het eiland gesloten vanwege een aswolk.
Foto Jorge Guerrero / AFP
Een demonstrant werd maandag opgepakt bij een protest in de Indiase hoofdstad New Delhi. Hij demonstreerde tegen de dood van vier demonstranten in het voorgaande weekend. De auto die op de naam van de Indiase minister van Huisvesting Ajay Mishra staat, reed op hen in.
Foto Manish Swarup / AP
Rob Jetten (D66), met zijn rug naar de camera, in gesprek met (van links naar rechts) Sophie Hermans (VVD), Sigrid Kaag (D66), Gert-Jan Segers (CU) en Pieter Heerma (CDA) tijdens het debat over de formatie in de Tweede Kamer. De Kamer stemde deze week in met de aanstelling van Johan Remkes van de VVD en Wouter Koolmees van D66 als de nieuwe informateurs.
Foto David van Dam
Een demonstrant tegen de coronamaatregelen in de Sloveense hoofdstad Ljubljana draagt voor de gelegenheid een gasmasker. Tijdens het protest op dinsdag raakten demonstranten en politie slaags met elkaar en zette de politie traangas en waterkanonnen in.
Foto Jure Makovec / AFP
In Dubai vond afgelopen week de World Expo plaats. De stad in de Arabische Verenigde Emiraten zou de universele wereldtentoonstelling eigenlijk in 2020 organiseren, maar deze editie werd uitgesteld vanwege de pandemie. Een vrouw loopt op een kunstwerk dat golven simuleert.
Foto Giuseppe Cacace/ AFP
Afghaanse drugsgebruikers die zijn opgepakt door de Taliban wachten in een afkickkliniek in een ziekenhuis in Kabul om geschoren te worden. In de kliniek lopen zo'n zevenhonderd patiënten rond, waarvan sommigen volgens persbureau AP zeggen niet voldoende eten te krijgen. Artsen zouden de honger wijten aan het afkickproces.
Foto Felipe Dana / AP
Het Spaanse nationale voetbalelftal vierde woensdag de 2-1 overwinning op Italië in de halve finale van de Nations League. Het bereikte als eerste land de finale, die komende zondag plaatsvindt. Spanje speelt dan tegen Frankrijk, dat met 3-2 won van België.
Foto Marco Bertorello / Pool / AFP
De Pakistaanse plaats Harnai werd in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een aardbeving. Bij de beving, die een kracht van 5,9 had, kwamen zeker twintig mensen om het leven en raakten honderden gewond.
Foto Naseer Ahmed / Reuters
Deze week stond de 100-jarige Josef S. voor de Duitse rechter. Hij was tijdens de Tweede Wereldoorlog een bewaker van het concentratiekamp Sachsenhausen, boven Berlijn, en wordt ervan verdacht "willens en wetens" te hebben geholpen bij het doden van ruim 3.500 gevangenen.
Foto Tobias Schwarz / AFP