Vorige week iets meer nieuwe coronagevallen dan in de zeven dagen daarvoor

Het aantal nieuwe coronagevallen is vorige week iets toegenomen na een wekenlange geleidelijke daling. Tussen 28 september en 5 oktober registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 12.016 positieve tests, een toename van 2 procent ten opzichte van de week daarvoor. Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is gestegen van 0,90 tot 0,96. Verder nam het percentage positieve tests toe van 7,5 procent vorige week naar 8,1 procent.

Het aantal mensen waarvan bekend is dat zij zijn overleden aan het coronavirus, kwam vorige week uit op 29. In de zeven dagen daarvoor ging het nog om 34 doden. Verder werden afgelopen week ongeveer evenveel nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis als de week daarvoor, hoewel het aantal nieuwe opnames van deze groep op de intensive care met 12 procent afnam.

Het RIVM heeft dinsdag ook de dagcijfers gepubliceerd. Het afgelopen etmaal registreerde het instituut 1.932 positieve tests, 248 meer dan op maandag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw stijging aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen