Podcast

Onder de streep
5 okt 2021
di - 5 oktober 2021
Onder de streep
5 okt 2021
di - 5 oktober 2021
Veel te veel banen, veel te weinig personeel: hoe kan dat?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Veel te veel banen, veel te weinig personeel: hoe kan dat?

Een historisch moment deze zomer: voor het eerst waren er meer vacatures dan werklozen in Nederland. Loop over straat en je ziet het zelf: winkels en restaurants die op zoek zijn naar personeel dringen zich aan je op. Tienduizenden vacatures in de zorg en vliegtuigen die opstijgen zonder koffers, omdat er een tekort is aan bagage afhandelaars. De krapte op de arbeidsmarkt is ongekend. Grote vraag is: komen we er ooit nog vanaf? Kunnen robots ons misschien helpen in de arbeidsmarkt van de toekomst? En weten werknemers de huidige krapte om te zetten in klinkende munt?

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Presentatie:
Egbert Kalse
Gast:
Christiaan Pelgrim
Productie:
Astrid Cornelisse
Montage:
Nelleke van der Heiden