Thuiskok

Angry Asian Man Tosti

Wie geen varkensvlees eet, kan de speklap achterwege laten. De Koreaanse smaakmaker gochujang is een chilipasta en vindt u in de Aziatische supermarkt.

Meng de gochujang, soja, honing en knoflook en marineer de speklap hier minimaal 30 minuten in. Een nacht in de koelkast kan ook geen kwaad. Verhit intussen een beetje olie in een koekenpan, bak hierin de ui en de paprika tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren en blus af met de balsamico. Breng op smaak met peper en zout en haal de groenten uit de pan. Bak de speklap in dezelfde pan in wat olie tot de randjes flink beginnen te karamelliseren. Haal de speklap uit de pan en snijd hem in hapklare plakjes. Heel laten kan ook, maar in plakjes eet straks wat makkelijker.

Smeer de sneden brood aan een kant in met mayonaise. Bak het brood op de mayonaisekant kort in een droge koekenpan. Leg op een snee vast de belegen kaas en op de andere de mozzarella. Beleg wanneer het brood begint te kleuren de snee met de mozzarella met het paprika-uienmengsel, de speklap en de kimchi. Wip de snee met de belegen kaas erbovenop. Druk even lekker aan en je hebt een killer-pantosti.