Opnieuw stijging aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten dat in Nederlandse ziekenhuizen wordt verzorgd is voor de derde dag op rij gestegen. Er liggen dinsdag 483 mensen met Covid-19 op een verpleegafdeling of ic-afdeling, 32 meer dan maandag. Op de verpleegafdeling nam het aantal coronapatiënten met 25 toe naar 351 coronapatiënten, op ic-afdelingen werden vier patiënten opgenomen en worden nu 132 mensen met Covid-19 verzorgd. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS).

In de afgelopen 24 uur werden 65 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op verpleegafdelingen. Volgens persbureau ANP is dat de hoogste instroom in bijna een maand tijd. Op de intensive careafdelingen werden 18 nieuwe patiënten opgenomen.

Onderstaande grafiek toont het verloop van de ziekenhuisbezetting:

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Portugal begint met boostershots voor 65-plussers