Internationale toeristen tot 2022 niet welkom in Australië

Tot 2022 zijn internationale toeristen nog niet welkom in Australië. Dat heeft premier Scott Morrison bevestigd. Gestrande Australiërs in het buitenland, studenten en arbeidsmigranten krijgen voorrang.

Dinsdag werd ook bekendgemaakt dat 80 procent van de Australische bevolking een eerste prik heeft gehad, waardoor de strenge coronaregels in het land worden versoepeld. Eerder werd al bekend dat Australiërs en mensen met een vaste verblijfsvergunning vanaf november voor het eerst sinds het begin van de pandemie naar het buitenland mogen vliegen. Bij terugkomst moeten mensen die volledig gevaccineerd zijn zeven dagen in thuisquarantaine. Nu moeten alle reizigers verplicht twee weken in quarantaine in een hotel.

Verdere versoepelingen zijn aangekondigd als 80 procent volledig gevaccineerd is, de teller staat nu op 57 procent. De verwachting is dat het percentage van 80 procent volgende maand wordt behaald.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Pfizer na zes maanden nog 90 procent effectief’