Recensie

Recensie Podcast

Historische mythen geruïneerd

Wat is er waar van de spannendste historische verhalen? Our Fake History zoekt het voor je uit.
OFH Throwback- Episode #37- Did Robert Johnson Sell His Soul to the Devil?
Deze podcast luister je ook in onze app

Van collega Hendrik Spiering, die je al eens een stuk wijzer maakte over het leven van Jezus in deze aflevering van Onbehaarde Apen, kregen we Our Fake History getipt. Dit klonk aanvankelijk als een podcast vol onzin, maar bleek de heersende mythen juist af te breken met een flinke dosis geschiedkunde. Al worden de sterke verhalen zeker ook gewaardeerd. In de woorden van Hendrik:

Over kleine en grote, maar altijd vréémde historische onderwerpen is de wekelijkse podcast Our Fake History, van de Canadese leraar en muzikant Sebastian Major onovertroffen. Van de vraag of conquestador Cortez door de Azteken als een god werd beschouwd, via de oorsprong van popmuziek of Kung fu tot de kwestie wie eigenlijk de voodookoningin Marie Laveau was.

Luister bijvoorbeeld naar deze aflevering over de mythische oorsprong van de blues. Wat is er waar van de beroemde ‘crossroad-tale’? Heeft de legendarische Robert Johnson ergens op een kruispunt diep in Mississippi zijn ziel aan de duivel verkocht, om zo de beste gitaarspeler ooit te worden?

Our Fake History, wekelijks een aflevering van een uur, Podcastone.