Cijfers Bovag

Voor het eerst meer dan miljoen gebruikte auto’s in drie kwartalen verkocht

Autobedrijven in Nederland hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar bij elkaar al meer dan 1 miljoen occasions verkocht. Daarmee ligt de verkoop van tweedehands auto’s zo’n 5,5 procent boven het niveau van een jaar eerder, becijferen branchevereniging Bovag en databureau RDC. Het is voor het eerst dat er voor oktober al meer dan 1 miljoen gebruikte auto’s zijn verhandeld. Het aandeel elektrische auto’s op het totaal nam sterk toe. Van alle verkochte occasions ging het bij ruim acht op de tien verkochte auto’s om benzineauto’s. Verder zijn auto’s die zijn uitgerust met een dieselmotor goed voor 10 procent van de markt. Bij de elektrische auto’s steeg het aantal verkochte occasions tot 23.000. Dat waren er in dezelfde periode een jaar eerder nog 9.400. Ook de verkoop van plug-in hybride auto’s nam toe, naar 25.000 tegenover 15.000 een jaar eerder. Dat de occasionmarkt aantrekt, heeft volgens Bovag en RDC in meerdere opzichten te maken met de coronacrisis. Zo willen mensen sinds de uitbraak van het virus liever met de auto dan met het openbaar vervoer reizen. (ANP)