Voor tweede dag op rij lichte stijging coronapatiënten in ziekenhuizen

Maandag is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen voor de tweede dag op rij licht gestegen. In totaal liggen nu 454 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen, 4 meer dan zondag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten met 7 toe tot 326, terwijl het aantal coronapatiënten op intensive careafdelingen met 3 daalde tot 128. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Zondag kwam er na elf dagen een eind aan de daling van het aantal ernstig zieke coronapatiënten op de intensive care.

Onderstaande grafiek toont het verloop van de ziekenhuisbezetting:

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: 72 reisorganisaties klagen de staat aan vanwege reisadviezen