In beeld

Grote olievlek bij Californische kust zorgt voor milieuramp

Door een kapotte pijpleiding bij een boorplatform is bijna 500.000 duizend liter ruwe olie bij de Zuid-Californische kust gelekt. Lokale autoriteiten spreken van een milieuramp. Inwoners van het gebied en milieuactivisten vinden dat de lokale autoriteiten niet snel genoeg hebben gereageerd op de olielekkage. Het gat in de pijpleiding is inmiddels gedicht.
Een zandbank moet voorkomen dat olie vanuit de oceaan in de Santa Ana rivier stroomt. Het olielek aan de Zuid-Californische kust komt door een kapotte pijpleiding van het boorplatform Elly.
Foto David Mcnew / AFP
Vanuit de lucht is de insluiting van de vrijgekomen olie te zien. Insluiting van de olie moet voorkomen dat de kust wordt vervuild. Er is bijna 500.000 liter olie gelekt. Het gat in de pijpleiding is zondag gevonden en gedicht.
Foto David Mcnew / AFP
Olie drijft op het water van de Talbert Marshlands, een moerassengebied aan de Zuid-Californische kust. Er is een onderzoek aangekondigd naar de toedracht van het lek.
Foto David Mcnew / AFP
De olie vermengt zich met zeewater. Dat zorgt voor verfachtige taferelen op het water. Kim Carr, burgemeester van de getroffen badplaats Huntington Beach, spreekt van een milieuramp.
David Mcnew / AFP
Insluiting van de olievlek moet meer milieuschade voorkomen. De olie drijft over een gebied van ruim 33 vierkante kilometer.
David Mcnew / AFP
Een vis zwemt op zondag onder de olievlekken in het Talbert kanaal. Een onbekend aantal vissen is door de vrijgekomen olie gestorven.
Foto Gene Blevins / Reuters
Een watervogel loopt door een olievlek in het Talbert kanaal. Later moet blijken of de milieuramp ook een ecologische ramp is.
Foto Gene Blevins / Reuters
Olie en zeewater vermengen bij vloed. Mensen worden verzocht om stranden bij het getroffen gebied zoveel mogelijk te vermijden.
Foto Michael Heiman / Getty Images / AFP
Strandgangers inspecteren zand na de olielekkage. Dode vissen en vogels spoelden op verschillende plekken aan.
Foto Christian Monterrosa / EPA
De bekende badplaats Huntington Beach is het meest getroffen door de olielekkage. Evenementen, zoals een populaire luchtshow, konden niet doorgaan.
Foto Mario Tama / Getty Images / AFP
Schoonmakers proberen de olie bij de Talbert Marshlands op te ruimen. Inwoners van het gebied en milieuactivisten vinden dat lokale autoriteiten sneller hadden kunnen reageren op de olievlek.
Foto David Mcnew / AFP
Schoonmakers proberen de olievlek in te sluiten. Inwoners van het gebied zeggen op vrijdag al een sterke aardoliegeur te hebben geroken. De lokale autoriteiten maakten pas zaterdagmiddag melding van een olievlek.
Foto H.W. Chiu / AP
Zware voertuigen worden ingezet bij het creëren van zandbanken. Die moeten de olie weghouden bij land. Het bedrijf dat de pijpleiding exploiteert, stopte pas op zaterdagavond alle booractiviteiten in het gebied.
Foto David Mcnew / AFP
Door teer vervuild zand. De olielekkage is veroorzaakt door een kapotte pijpleiding bij een booreiland, melden lokale autoriteiten.
Foto Christian Monterrosa / EPA
Olie spoelt aan bij een strand waar al schoonmaakwerkzaamheden bezig zijn. Milieuactivisten zeggen dat zodra olie de kust bereikt, de schade groot is. Ze blijven erbij dat autoriteiten sneller hadden kunnen reageren.
Foto David Mcnew / AFP