Cryptovaluta

Toezichthouder AFM krijgt meer signalen over dubieuze beleggingen

Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) komen steeds meer signalen binnen van dubieuze beleggingen die consumenten worden aangeboden. Via advertenties op sociale media verleiden aanbieders ervan consumenten in te stappen door hun hoge rendementen voor te spiegelen. Informatie over de grote risico's laten ze daarbij achterwege. De laatste jaren nemen onder andere de signalen over malafide valutaplatforms toe, schrijft de toezichthouder in een halfjaarlijks rapport. Ook het aantal meldingen over de handel in cryptovaluta blijft hoog. In de eerste helft van 2021 beoordeelde de AFM 2.752 signalen over mogelijke misstanden met risicovolle beleggingen. Dat waren er in dezelfde periode vorig jaar net geen 1.900. Volgens de AFM spelen aanbieders in op de aanhoudende lage rentes, waardoor sparen amper iets oplevert. (ANP)