Corona

Geen buitenlandse fans welkom bij Winterspelen in Beijing 2022

Buitenlandse toeschouwers worden niet toegelaten bij Olympische Winterspelen en de Paralympische Winterspelen van 2022, die in februari en maart volgend jaar plaatsvinden in Beijing. Alleen toeschouwers van het Chinese vasteland kunnen een kaartje kopen. Alle betrokkenen moeten in zogenaamde ‘closed-loop bubbels’ verblijven. Dat betekent dat naast sporters ook bestuurders en journalisten alleen kunnen eten, slapen en sporten met een vaste groep mensen – hun bubbel. Deze maatregelen heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) woensdag bekendgemaakt. De deelnemende sporters wordt ook gevraagd zich te laten vaccineren. Als ze dat niet doen moeten ze eenentwintig dagen in quarantaine voordat ze aan de Winterspelen kunnen deelnemen. (NRC)