Recensie

Recensie

Zuchtende synthesizers op scheidingsalbum

Na haar huwelijksalbum, Golden Hour (2018), maakte de Amerikaanse zangeres Kacey Musgraves dit jaar haar scheidingsalbum, Star-Crossed. De Texaanse Musgraves werd beroemd in Nashville. Eerst zette ze haar heldere stem in voor country, als een Amerikaanse Ilse DeLange. Inmiddels heeft Musgraves ook andere genres omarmd.

Op Star-Crossed verdwenen slide-gitaar en banjo’s naar de achtergrond. Haar stem wordt omhuld door een beschaafd, niet al te opmerkelijk decor van gitaargetokkel, zuchtende synthesizers en nu en dan een dance-ritme, als ze zingt over het ‘licht aan het eind van de tunnel’, bijvoorbeeld. De moeilijke momenten van de scheiding komen aan bod in liedjes als ‘Camera Roll’, ‘Star-Crossed’ en ‘Good Wife’ („God, help me be a good wife”). Haar leed is verpakt in verzorgde popnummers.

De melodie van ‘Camera Roll’ is nogal kitsch, maar de uitvoering, met prominente zang waarin elke ademtocht te horen is, treft doel.