‘Mensen zijn na de coronacrisis weer toe aan kleur in het leven’

Wat wordt het? Bob van Zonneveld (29), creatief directeur van designwoonwinkel Mobilia, vertelt hoe we dit najaar ons huis inrichten.

Bob van Zonneveld (29), creatief directeur van designwoonwinkel Mobilia en de YBU tafel van Delcourt Collection
Bob van Zonneveld (29), creatief directeur van designwoonwinkel Mobilia en de YBU tafel van Delcourt Collection

Hoe we dit najaar ons huis inrichten, volgens Bob van Zonneveld (29), creatief directeur Mobilia, een Amsterdamse designwoonwinkel met klanten uit heel Nederland en daarbuiten.

„De laatste tijd hebben organische vormen en zachte natuurtinten de overhand gehad in het interieur. Die vormen en tinten blijven, maar ze worden nu gecombineerd met strengere, hardere lijnen en uitgesproken kleuren, waardoor contrasten ontstaan. Naast een ronde bank zet je bijvoorbeeld een strakke tafel neer, tussen beige meubels een rood stuk – om rood kun je echt niet meer heen in het interieur. Mensen zijn na de coronacrisis weer toe aan kleur in het leven. Het is heel makkelijk toe te passen: als je een rood kussen op de bank gooit, heeft dat al effect.

„Binnen één meubelstuk zijn nu ook al vaak contrasten te vinden. Wij hebben bijvoorbeeld een rode hoogglans stoel met een zitting van papercord, dat ziet eruit als riet.

„Op het gebied van natuurlijke materialen is veel gaande. Van brandnetel, eucalyptus en cactus wordt woontextiel gemaakt dat er hard uitziet, maar zacht aanvoelt. Eigenlijk is dat ook weer een contrast.”