Tegenstanders coronapas demonstreren op Malieveld

Deelnemers aan het protest tegen het coronatoegangsbewijs in Den Haag.
Deelnemers aan het protest tegen het coronatoegangsbewijs in Den Haag. Foto Koen van Weel/ANP

Tegenstanders van het coronatoegangsbewijs hebben zaterdagmiddag in Den Haag gedemonstreerd. De betogers verzamelden zich rond het middaguur op het Malieveld, liepen in een stoet door de binnenstad en keerden vervolgens weer terug naar het Malieveld. Volgens persbureau ANP deden er ongeveer duizend mensen mee aan het protest. De organisatie spreekt volgens de NOS van circa drieduizend deelnemers.

De demonstranten droegen borden en spandoeken bij zich met teksten als „De tirannie verdrijven”, „QR is Ausweis” en „Use your IQ not your QR”. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, die ook zeer kritisch is ten aanzien van de coronamaatregelen van de overheid, sprak de actievoerders op het Malieveld toe. Voor zover bekend hebben zich bij het protest geen incidenten voorgedaan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Alle Belgische 65-plussers kunnen extra coronaprik halen